Garantia noastra,
UN CUTIT PENTRU O VIATA

Garantam calitatea

La Morakniv suntem mandri de calitatea produselor noastre si faimosi in lume pentru aceasta. Vrem ca toti cei care ne folosesc produsele sa aiba deplina incredere in produsele Mora si sa stie ca vor folosi produsele noastre foarte multa vreme.  Un cutit produs de Mora este o unealta robusta, facuta sa reziste.

Vom inlocui cutitul

Garantam ca toate produsele noastre nu au defecte de material, constructie si nici de asamblare,  pentru toata durata de viata a acestora in conditii normale de utilizare si in cazul intretinerii corecte a acestora. Aceste informatii sunt prezente pe acest site mai jos.

Daca cutitul are defecte de material sau de constructie, reparam fara costuri sau schimbam produsul cu unul identic sau de valoare echivalenta, daca modelul acela defect nu se mai fabrica.  

Spuneti-ne ce credeti

Este important pentru noi ca produsele noastre sa va indeplineasca asteptarile. Nu ezitati sa ne contactati daca aveti intrebari sau nelamuriri.

Ne place sa primim tot felul de opinii din partea clientilor in privinta problemelor potentiale si asta ne ajuta la imbunatatirea calitatii produselor si a experientei clientilor nostri.

Termeni


Garantia este valabila numai in cazul primului proprietar. Cutitele rupte, varfurile rupte ale acestora, patarea lamei cauzata de agenti chimici sau substante corozive, rugina aparuta, si altele asemenea, nu sunt acoperite de garantie. Instructiunile de utilizare si intretinere sunt prezente mai jos.

In cazul in care aveti o problema de garantie va rugam sa ne contactati pe mail (contact@morakniv-romania.ro), din formularul de pe site Contact sau telefonic (0751 074 013).

Va rugam sa precizati ce va nemultumeste la cutitul dvs. Includeti adresa, telefonul, email, etc. Daca este posibil si imagini clare, relevante.

Daca vom dori sa primim cutitul pentru o analiza mai profunda a defectului reclamat, va recomandam sa trimiteti cutitul la noi prin curier rapid si sa retineti datele de livrare (numar de urmarire) Plata acestui transport cade in sarcina clientului.

Nota: Pierderea cutitului pe parcursul acestui transport nu este acoperita de garantie.

Daca se confirma ca este o problema acoperita de garantie, un cutit inlocuitor identic sau unul valoric echivalent (vezi precizarile de mai sus) va fi expediat de noi pe cheltuiala noastra.

Daca concluzionam ca cutitul a fost distrus / afectat din urmatoarele motive, va vom returna cutitul contra unei taxe de curierat precizata inainte.

1. Defect cauzat de utilizare gresita sau abuz.
2. Intretinerea defectuasa, curatare neefectuata la timp.
3. Defecte cauzate de reparatii neautorizate, demontarea cutitului si altele asemenea.
4. Reascutirea cutitului pe un polizor de banc de turatie mare sau pe alte astfel de aparate care pot cauza decalirea lamei si alte probleme. 

Garantia exclude daunele cauzate de accidente sau intrebuintare gresita.

Instructiuni intretinere.

Asigurati-va dvs. si cutitului dumneavoastra cele mai bune conditii posibile.
Cutitele noastre sunt facute sa reziste, se pot utiliza perioade indelungate si in cele mai diverse situatii. Astfel cumparand un cutit de la noi inseamna sa economisiti si sa ajutati mediul inconjurator.

Chiar daca procesul de productie este bine planificat si concentrat pe calitate, toate cutitele au nevoie de intretinere si grija.

Aveti grija de cutitul dvs. si va rezista mai mult timp. Cutitele au o sensibilitate diferita la impactul mediului inconjurator si a situatiilor in care le utilizati.
Primul lucru de luat in calcul este otelul din care este facuta lama, otel inoxidabil sau otel carbon. Cititi cu atentie informatiile de mai jos si veti afla cum acelasi cutit poate fi utilizat in bucatarie, la pescuit sau in cadrul trusei de scule pentru o lunga perioada de timp.

Otelul inoxidabil este foarte usor de intretinut.

Inoxul este usor de intretinut pentru ca este tratat sa reziste ruginii si coroziunii. Insa daca cutitul se murdareste este bine sa va formati obiceiul de a il spala cu apa calda si un detergent usor lasand-ul sa se usuce apoi. Retineti ca desi lama este de inox, sarea sau alti agenti chimici ar putea lasa urme sau pete care  sunt greu de curatat  in timp.

Ingrijiti-va de cutitul dvs. cu lama din otel carbon.

Spre deosebire de lamele de inox, cele din otel carbon vor oxida sau vor fi afectate de umiditate si medii corozive.  Astfel ca, va trebui sa le curatati si mai apoi sa ungeti lama cu ulei dupa fiecare utilizare. Trebuie sa fiti atenti sa nu va raniti facand asta. Unii utilizatori oxideaza intentionat lama de otel carbon pentru a o face mai putin sensibila la coroziune.

Infing lama cutitului intr-un fruct pentru cateva ore sau o trateaza cu otel incalzit. Sunt multe astfel de proceduri prezentate online pe Youtube. Retineti ca patinarea astfel indusa se face pe riscul dvs. si din proprie initiativa.

Spalarea cutitului?

Cutitele nu se spala in masina de spalat vase, in special cele de otel carbon si otel laminat. Facand asta va veti distruge cutitul. Nici cele din inox nu se spala in masina de spalat vase pentru ca detergentul acela special este foarte agresiv si are efecte negative asupra cutitului. Nu uitati ca cutitele ascutite pot distruge interiorul masinii de spalat vase si exista si riscul ranirii care apare la introducerea cutitelor in masina.

Urme de rugina sau coroziune?

Daca observati ca cutitul dvs. are pete de rugina, este foarte probabil ca acesta sa fie din otel carbon sau otel laminat. Dupa cum am spus deja, acesta este sensibil la umiditate si coroziune. Curatarea si ungerea acestuia ar trebui sa rezolve problema.

O alta optiune este sa cumparati un cutit cu lama din inox care nu va necesita aproape deloc ingrijire. Acestea au si avantajul ca isi mentin mai bine taisul.

Luati in calcul faptul ca, gatitul, apa sarata, otetul, si altele, va vor face cutitul cu lama din otel carbon sa oxideze in cateva clipe. Insa de regula aceste cutite sunt mai ieftine si mai usor de reascutit.