Prima impresie: Mora 150 si Mora 098 Fishing Knives - Cutite de supravietuire pentru pescuit?

Prima impresie: Mora 150 si Mora 098 Fishing Knives - Cutite de supravietuire pentru pescuit?

Dupa o iarna grea si prelunga, sezonul cald si favorabil pasiunii mele din copilarie, sezonul pescuitului sportiv, a venit in final si am plecat spre cel mai apropiat lac din zona Sibiului.

Am luat cu mine noile achizitii de la Morakniv si doream sa va impartasesc primele impresii rezultate din testarea la fata locului, in real.

Ce este cel mai interesant la ele este ca au cam aceiasi grosime a lamei ca si cutitele din seria Mora Companion care sunt gandite pentru camping si multe altele, astfel ca tehnic vorbind pot fi utilizate ca si cutitele MORA Companion daca apare nevoia. Putini or sa o faca, ca prinzi drag de ele, si fiind nou noute, si cum noi pescarii ne iubim echipamentul... Dar ar putea rezista daca ma intrebati pe mine. Mora sunt cunoscuti pentru fiabilitate si  durabilitate serioasa in timp, in primul rand.

Grosimea lamei cutitelor de pescuit este cel mai probabil rezultatul unui compromis tehnic, rezistenta vs. flexibilitate marita a lamei. Filetarea ar putea fi mai putin precisa dar curatarea pestelui de solzi, a pestelui mai mare, cu spatele zimtat al lamei se face mai usor cu o lama mai rigida.

Eu am testat cutitele la filetarea pestelui mediu, curatare de solzi, apoi am facut un foc si am spart lemne cu ele lovind cu un alt lemn in cutit, si altele pe langa tabara. Multitasking in toata regula! Si da, sunt multumit! Cum altfel?